Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Vegán hamburger (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

20 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

6 dkg tápióka keményítő

2 kk só

1 cs sütőpor

3,5 dkg útifűmaghéj

2 dkg útifűmag őrlemény

0,5 dkg barmbusz rost

3 dkg rizstejszín

5 dkg KOKO Dairy free natúr joghurt

kb 4,7 dl víz

+ olaj a kenéshez

+ lenmag a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és jó alaposan kidolgozzuk. Majd 4 nagy vagy 6 kisebb rszre osztjuk. zsemlét formázunk belőle, tenyerünkkel lenyomkodjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük , lekenjük olajjal, megszórjuk lenmaggal. 180 fokra előmelegített sütőben kb 45-50 perc alatt megsütjük.

Hozzá zöldség pogácsát készítettem.

Exit mobile version