Hozzávalók:
Piskóta:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
10 dg Mimen tápióka keményítő (ITT)
2 dkg Útifűmaghéj
0,5 dkg Útifűmaghéj őrlemény (ITT)
3 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
4 dl víz
2 ek almaecet
Krém:
4 cs vaníliás pudingpor (Dr.Oetker, Haas, Mester család)
5 dl rizs/kókusz/mandulatej
5 dl Schlagfix (Schlagcreme) natúr tejszínhab (ITT)
25 dkg Schlagfix (Schlagcreme) Mascrpone jellegű krém (ITT)
6 dkg édesítő (1:4) – de kóstoljuk meg, hogy elég édes e
+ 1,5 – 2 dl koffeinmentes kávé
+ holland kakaópor a szóráshoz
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, alaposan kikeverjük. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.
A pudingokat kikeverjük az édesítővel és a rizstejjel/kókusztejjel…., majd sűrűre főzzük. A tejszínt felverjük. Majd a puding felét kiszedjük és kikeverjük a mascarponéval, a másik felét a habbal összedolgozzuk. majd a piskóta alsó lapját kávéval meglocsoljuk, majd jön a habos krém fele, majd mascarponés, majd a piskóta másik fele, arra is kávé..és a krém. Majd kakaóval megszórjuk és hagyjuk állni egy éjjelt!