Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Tiramisu – Vegán (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

10 dg Mimen tápióka keményítő (ITT)

2 dkg Útifűmaghéj

0,5 dkg Útifűmaghéj őrlemény (ITT)

3 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

4 dl víz

2 ek almaecet

Krém:

4 cs vaníliás pudingpor (Dr.Oetker, Haas, Mester család)

5 dl rizs/kókusz/mandulatej

5 dl Schlagfix (Schlagcreme) natúr tejszínhab (ITT)

25 dkg Schlagfix (Schlagcreme) Mascrpone jellegű krém (ITT)

6 dkg édesítő (1:4) – de kóstoljuk meg, hogy elég édes e

+ 1,5 – 2 dl koffeinmentes kávé

+ holland kakaópor a szóráshoz

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat összekeverjük, hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, alaposan kikeverjük. Majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.

A pudingokat kikeverjük az édesítővel és a rizstejjel/kókusztejjel…., majd sűrűre főzzük. A tejszínt felverjük. Majd a puding felét kiszedjük és kikeverjük a mascarponéval, a másik felét a habbal összedolgozzuk. majd a piskóta alsó lapját kávéval meglocsoljuk, majd jön a habos krém fele, majd mascarponés, majd a piskóta másik fele, arra is kávé..és a krém. Majd kakaóval megszórjuk és hagyjuk állni egy éjjelt!

Exit mobile version