Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Káposztás pogácsa (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

16,5 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

12,5 dg tápióka keményítő

9,5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

1,5 dkg útifűmaghéj

1,5 dkg Útifűmaghéj őrlemény

30 dkg savanyú káposzta

1 cs sütőpor

kb 3-3,2 dl víz

2 ek citromlé

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott, levétől kinyomkodott káposztát. Eldolgozzuk benne, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól összedolgozzuk. Majd barna rizslisztes lapon kinyújtjuk, majd hajtogatjuk – és ezt ismételjük meg 4-szer, majd kb két ujjnyira inyújtjuk és szaggatjuk. Sütőpapíros tespire tesszük, majd olajjal vékonyan lekenjük a tetejét.  180 fokos sütőben kb 20-25 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version