Hozzávalók (2db)
17,5 dkg Naturbit Barna rizst (ITT)
12,5 dg Naturbit köles liszt (ITT)
10 dkg Tápióka keményítő
4 dkg édesítő (1:4)
4 g sütőpor
30 g útifűmaghéj őrlemény
4 dl víz
2 ek citromlé
Töltelék:
90 dkg szilva (fagyasztott)
édesítő
útifűmaghéj
fahéj
+ 1 ek baracklekvár- 1 ek olaj – 2 ek rizstejszín keveréke
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól kidolgozzuk. Majd egy asztalra terítőt teszünk (nekem van kimondottan „rétes nyújtó” terítőm :D ), majd jó vékonyra nyújtjuk a tésztát.
A szilvát miután kiolvadt, ízesítjük, és hozzáadjuk az útífűmaghéjat, kb 1-2 ek, hogy felszívja a nedvességet. Majd megtöltjük a rétest. Feltekerjük a terítő segítségével.
Sütőpapíros tepsire tesszük és lekenjük a lekváros keverékkel.
180 fokon kb 25 perc alatt megsütjük.