Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Marcipános csokis szelet (glutén,tej, tojás, cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

10 dkg tápióka keményítő

3 dkg édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

4 dkg holland kakaópor

5 dkg olvasztott csokoládé – mentes (én általában házit használok)

3 dl víz

2 ek citromlé

Krém:

2 cs csokoládés pudingpor (HAAS)

2 ek holland kakaópor

ízlés szerint édesítő

4 dl rizstej

3 dl Schlagfix vegan tejszín – natúr

8 gr útifűmaghéj

Marcipán:

12.5 dkg Naturbit mandulaliszt

5 dkg édesítő (1:4) – porrá őrölve

7,5 dkg erirtit porrá őrölve

+ kb 0,4 dl víz

+ barack lekvár – cukormentes

Elkészítés:

A marcipánhoz az vízet felforraljuk, majd feloldjuk benne az eritritet. A maradék édesítőt és mandulalisztet elkeverjük, majd hozzáadjuk az eritrites keveréket. Jól eldolgozzuk.

A piskótához a száraz alapanyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat  és jól kikeverjük. Sütőpapíros tespbe tesszük (18×23), majd 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.

A krémhez a pudingport, kakaóport, édesítőt és rizstejet kikeverjük, majd sűrűre főzzük. A habot felverjük, majd ha kihűlt a puding akkor belekeverjük, majd hozzákeverjük az útifűmaghéjat is.

Ha meghűlt a piskóta , akkor kettévágjuk. Majd a két lap belső oldalát megkenjük baracklekvárral. Majd az alsó lapra tesszük az előzőleg kinyújtott marcipánt (nyújtásnál használjunk tápióka keményítőt nyugodtan, vagy esetleg porrá őrölt édesítőt). Majd erre tesszük a krémet (hagyjunk egy kicsit a bevonsához), majd pedig a már baracklekvárral megkent piskóta lapot tesszük rá. Végül a maradék krémmel bevonjuk a tetejét.

Hagyjuk pár órát míg összeáll, majd fogyasztható .

Exit mobile version