Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Barna magos kiflik (glutén, tej, tojás, cukor, szójamentes)

Hozzávalók:

20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

10 dkg tápióka keményítő

7 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

5 dkg Naturbit hajdina liszt

4 dkg teff liszt

2 dg útifűmaghéj

2 dkg útifűmaghéj őrlemény

1 cs sütőpor

kb 5,8 dl víz

2 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

+ magok a szóráshoz

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, alaposan összedolgozzuk.

Majd 5-10 percet pihentetjük.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, és kör alakba kinyújtjuk.

4 vagy 8 részre vágjuk (én 4 re vágtam , így óriás kifliket kaptam.)

Majd szélesebb részétől feltekerjük, kiflinek formázzuk.

Sütőpapíros tepsibe tesszük, lekenjük olajjal vékonyan és megszórjuk magokkal.

180 fokos sütőben kb 40-45 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version