Hozzávalók:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
15 dkg tápióka keményítő
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
2 dkg útifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
5 dkg Naturbit csicseriborsó liszt
3 dkg Amaránt liszt
15 dkg növényi tejföl (ITT)
kb 5 dl víz
3 ek citromlé
+ olaj a kenéshez
+ mahok a szóráshoz
+ reszelt növényi sajt a tetejére
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat alaposan összekeverjük, majd beledolgozzuk a növényi tejfölt, majd pedig hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól összedolgozzuk, majd 5 percet pihentetjük.
Majd 8 részre szedjük és zsemléket formázunk, sütőpapíros tespire tesszük, majd olajjal vékonyan megkenjük és megszórjuk magokkal illetve reszelt növényi sajttal.
180 fokos sütőben kb 50 perc alatt megsütjük.