Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Kakaós tekercs (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

60 dkg Nutri free mix per pane

1 cs porélesztő

15 dkg margarin

3 ek édesítő (1:4) (ITT)

110 gr Joya kókuszjoghurt

12 dkg Orgran tojáspótló  + 6 ek víz kikeverve

3 dl kézmeleg víz

+ 2 ek holland kakaópor

+ olaj és rizstej keveréke a kenéshez

+ rizsliszt a nyújtáshoz

+ csokikrém = 2 dl kókuszkrém, édesítő, holland kakaópor – sűrűre keverjük.

Elkészítés:

A liszteket egy tálba tesszük, beletesszük a porélesztőt, édesítőt, elkeverjük, majd a tojáspótlót, végül a joghurtot és a margarint, eldolgozzuk, és jön a víz, jó alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, majd az egyikbe kakaóport gyúrunk, majd 1 órát kelesztjük.

Majd rizslisztes lapon mind a két részt kinyújtjuk. Letesszük a kakaós lapot, megkenjük csokikrémmel, majd rá a sima lap és ezt is megkenjük a csokis krémmel. Majd feltekerjük. Beletesszük egy kör alakú kuglóf szilikon formába és lekenjük a rizstejes olajos keverékkel, majd 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version