Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Meggyes rácsos (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók (33×24 tepsi)

15 dkg Bake free Muffin – piskóta lisztkeverék

25 dkg Bake free linzer lisztkeverék

3 dkg édesítő (1:4)

4 dl Bio Bridge vaníliás rizstej

Töltelék:

2 kg meggy (nekem magozott , fagyasztott volt)

1 cs vaníliás pudingpor

5 ek rumaroma

ízlés szerint édesítő

2-3 ek útifűmaghéj

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tészta alapanyagait egy tálban összedolgozzuk.

A meggyet (ha kiengedett, akkor a levétől megszabadítjuk:D ) összekeverjük a többi alapanyaggal (rumaroma……)

A tésztát két részre szedjük (az egyik rész lehet picit több), majd kinyújtjuk.

Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd jöhet rá a töltelék.

Majd a tészta másik részét is kinyújtjuk és csíkokra vágjuk, majd a meggy tetejére rakosgatjuk.

Olajjal vékonyan lekenjük és kb 45 perc alatt 180 fokon megsütjük.

Exit mobile version