Hozzávalók (33×24 tepsi)
15 dkg Bake free Muffin – piskóta lisztkeverék
25 dkg Bake free linzer lisztkeverék
3 dkg édesítő (1:4)
4 dl Bio Bridge vaníliás rizstej
Töltelék:
2 kg meggy (nekem magozott , fagyasztott volt)
1 cs vaníliás pudingpor
5 ek rumaroma
ízlés szerint édesítő
2-3 ek útifűmaghéj
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tészta alapanyagait egy tálban összedolgozzuk.
A meggyet (ha kiengedett, akkor a levétől megszabadítjuk:D ) összekeverjük a többi alapanyaggal (rumaroma……)
A tésztát két részre szedjük (az egyik rész lehet picit több), majd kinyújtjuk.
Sütőpapíros tepsibe tesszük, majd jöhet rá a töltelék.
Majd a tészta másik részét is kinyújtjuk és csíkokra vágjuk, majd a meggy tetejére rakosgatjuk.
Olajjal vékonyan lekenjük és kb 45 perc alatt 180 fokon megsütjük.