Hozzávalók:
30 dkg Barna rizsliszt
15 dkg Tápióka keményítő
10 dkg Köles liszt
2,5 dkg édesítő (1:4)
5 dkg útifűmaghéj
3 g sütőpor
1 ek mézes fűszerkeverék
2 ek rumaroma
2 ek citromlé
kb 6 – 6,2 dl víz
Krém:
1 l rizstej
4 cs vaníliás pudingpor
10 dkg margarin
1,5 dl rizstejszín
5 dkg édesítő (1:4) – ha édesebben szeretnénk, akkor több
+ cukormentes baracklekvár
+ 2 tábla Milkless Delight tejcsokoládé alternatíva (vegán) ITT: https://www.diszkontdieta.hu/termek-1602687201
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat,alaposan összedolgozzuk, majd hagyjuk 5-10 percet pihenni.
A krémhez a pudingot és édesítőt kikeverjük a rizstejjel, majd sűrűre főzzük. Hozzáadjuk a margarint és rizstejszínt ,kikeverjük vele.
A tésztát 5 részre osztjuk.
Mindegyiket kinyújtjuk kb. 18×23 formára.
Mindegyik lapot megsütjük 180 fokon kb 8-12 perc alatt.
Ha megsültek, akkor rétegezzük. Először lekvár, majd a vaníliás krém.
A tetejére felolvasztjuk a csokoládét, és beborítjuk vele.