Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Burgonyás pogi (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

30 dkg főtt , áttört burgonya

22,5 dkg Mester Házi kenyérliszt

12,5 dkg növényi joghurt

5 dkg margarin

0,75 dl víz

6 g porélesztő

2 kk só

+ olaj a kenéshez

+ szezámmag a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a burgonyát. Összedolgozzuk vele, majd hozzáadjuk a margarint, azzal is összedolgozzuk, majd a növényi joghurtot és vizet. Jó alaposan összegyúrjuk.

1 órát meleg helyen kelesztjük, majd szilikon lapon kinyújtjuk, hajtogatjuk. Ezt ismételjük meg még kétszer, majd szaggatjuk.

Sütőpapíros tepsire tesszük, tetejét olajjal lekenjük, majd 180 fokon kb. 30 perc alatt megsütjük.

Mester család termékek itt:

https://www.mestercsalad.hu/

Exit mobile version