Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Gombás – spenótos rizottó (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

25 dkg barna kis csiperkegomba (Chefgomba)

50 dkg rizs 22,5 dkg bébispenót (nekem apróra vágott fagyasztott volt)

zöldfűszerek (petrezselyem, kapor, bazsalikom)

3 ek olaj

1 nagy tv paprika

kb 1,4 dl víz

+ gluténmentes sörélesztő a tetejére

Elkészítés:

A paprikát megmossuk, apróra vágjuk.

A gombát alaposan megmossuk, majd felvagdossuk.

A paprikát az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát , összekeverjük, pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst. Jól elkeverjük.

Sózzuk, fűszerezzük, majd felöntjük a vízzel.

Amikor félpuhára főtt, akkor hozzáadjuk a bébi spenótot, majd készre főzzük.

Tálaláskor megszórjuk gluténmentes sörélesztőpehellyel.

Chefgomba:

https://chefgomba.hu/

Exit mobile version