Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Extra gombás pizza (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Tészta:

20 dkg Barna rizsliszt

10 dkg tápióka keményítő

2,5 dkg útifűmaghéj

8 g sütőpor

1 kk só

1 kk bazsalikom

1 kk oregánó

4 dl víz

1 ek citromlé

Feltét:

25 dkg barna baby csiperkegomba (Chefgomba)

25 dkg reszelt növényi sajt

15 dkg babi répa

25 dkg baby spenót apróra szeletelve

10 dkg kukorica

vegán majonéz

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól eldolgozzuk, majd kb. 10 percet pihentetjük.

Majd sütőpapíron téglalap alakra kinyújtjuk, széleit behajtjuk.

Megkenjük a majonézzel.

A növényi sajt felét erre rászórjuk.

A gombát megpucoljuk, megmossuk, és 2-3 felé vágjuk, majd rászórjuk a tésztára, majd jöhet a répa, spenót, kukorica, majd ismét növényi sajt.

180 fokos sütőben kb. 30-35 perc alatt megsütjük.

Chefgomba itt:

https://chefgomba.hu/

Exit mobile version