Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Hatlapos almás (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

45 dkg Bake free linzer lisztkeverék

6 dkg édesítő

1 citrom reszelt héja

4,2 dl víz

Töltelék:

4 db alma (lereszelve)

1 kk fahéj

ízlés szerint édesítő

2 cs vaníliás pudingpor

8 dkg Éden Prémium barna rizsliszt

5 dl rizstej

2 dl növényi tejszín

+ 8 dkg mentes olvasztott csokoládé tölteléknek

+ 12,5 dkg mentes csokoládé olvasztva a tetejére

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit alaposan összedolgozzuk.

Majd 6 részre osztjuk.

Kinyújtjuk mindegyiket (nekem 18×18 as tepsim volt).

Majd 180 fokon kb. 12-15 perc alatt megsütjük.

A töltelék alapanyagait alaposan kikeverjük, majd sűrűre főzzük.

Ha meghűltek a lapok elkezdjük rétegezni, úgy, hogy a középső ( tehát a 3. lapra olvasztott csoki jön).

Majd ha elkészültünk, akkor beborítjuk a tetejét csokival.

5-6 órára a hűtőbe tesszük, majd fogyasztható.

Éden Prémium barna rizsliszt itt:

https://edenpremium.hu/termek/barna-rizsliszt-1000g/

Bake Free linzer lisztkeverék itt:

https://edenpremium.hu/termek/bake-free-linzerteszta-lisztkeverek-1000g/

Exit mobile version