Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Roppanós szélű csokis – vaníliás – szőlős pite (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Hozzávalók:

25 dkg Aby Friss tészta lisztkeverék

2,5 dkg édesítő (1:4)

2 ek citromlé

20 dkg margarin

Töltelék:

15 dkg mentes csokoládé olvasztva

6 dl rizstej

ízlés szerint édesítő

2 cs vaníliás pudingpor

+ szőlő a díszítésnek

Elkészítés:

A tésztához az alapanyagokat alaposan összedolgozzuk, majd lisztes lapon kinyújtjuk kör formába.

Egy pite formát vékonyan kiolajozunk és beletesszük a tésztát, elegyengetjük, alját megszúrkáljuk.

Majd 180 fokon kb. 12-16 perc alatt megsütjük.

Közben a csokoládét felolvasztjuk.

A pudingot megfőzzük.

Ha megsült a pite alap, akkor beletesszük az olvasztott csokit, mindenhova jusson, a szélére is kenjünk.

Majd beletesszük a pudingot és eloszlatjuk, majd villával húzkodunk bele csíkokat.

Végén díszítjük, majd hagyjuk, hogy összeálljon a sütemény.

Aby Friss tészta liszt itt:

https://www.abyhungary.hu/glutenmnetes_adalekanyagmentes_lisztkeverekek/glutenmentes_33/glutenmentes_lisztkeverek_friss_teszta

Exit mobile version