Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Sütőtök krémleves pirított gyökérkenyérrel (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

Gyökér kenyér:

Hozzávalók:

30 dkg Aby házi kenyérliszt

1,5 dkg kukoricapehely

1 cs porélesztő

1 kk só

1 ek útifűmaghéj

2,5 dl víz

1 ek olaj

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk, végül belegyúrjuk az olajat.

Lisztes lapon hosszúkás alakra formázzuk, majd csavarunk rajta.

Sütőpapíros tepsire tesszük, majd 50 fokon egy órát kelesztjük, majd 180 fokon kb. 45 perc alatt megsütjük.

Leves:

Hozzávalók:

1 db paprika

2 db kisebb burgonya

60 dkg sütőtök

8 dl víz

1 kk só

1 ek ételízesítő – gluténmentes

2 dl növényi tejszín

2 ek olaj

Elkészítés:

A tököt és a burgonyát megpucoljuk, feldaraboljuk és megmossuk.

A paprikát megmossuk, majd apróra vágjuk.

A paprikát lepirítjuk az olajon , majd hozzáadjuk a burgonyát és a tököt, elkeverjük, majd sózzuk és hozzáadjuk az ételízesítőt, majd felöntjük a vízzel és puhára főzzük.

Botmixerrel pépesítjük, majd belekeverjük a tejszínt.

A gyökérkenyérből szeleteket vágunk és gofri sütőben megpirítjuk, majd tálaljuk.

Aby Házi kenyérliszt itt:

https://www.abyhungary.hu/glutenmnetes_adalekanyagmentes_lisztkeverekek/glutenmentes_33/glutenmentes_hazi_kenyer_lisztkeverek

Exit mobile version