Hozzávalók:
35 dkg Mester házi kenyérliszt
só
4 gr porélesztő
4 dkg kölesliszt
4,5 dkg barna rizsliszt
2 dkg tápióka keményítő
3 dkg burgonyapehely
5 gr útifűmaghéj
6 gr xantán
100 gr Joya kókuszjoghurt
kb 5 dl víz
2 ek olaj
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük , vigyázzunk arra, hogy a só és az élesztő ne érintkezzen (előbb beletesszük az egyiket, elkeverjük, majd a másikat). Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és a vizet és jó alaposan összedolgozzuk. Majd az olajat hozzáadjuk, összedolgozzuk, majd megformázzuk. Sütőpapíros tepsire tesszük (használhatunk formát is!), majd lekenjük olajjal és bevagdossuk. 50 fokon 40 percig kelesztjük, majd 180 fokon további kb 40 percig sütjük.