Hozzávalók:
50 dkg Mester süteményliszt
20 dkg margarin
1,5 ek édesítő (1:4)
4 gr sütőpor
2 ek vanília aroma
0,75 dl rizstej
Krém:
5 dl rizstej
5 dkg margarin
1 dl rizstejszín
1 ek vanília aroma
15 dkg rizsliszt
2 ek édesítő (1:4)
Töltelék:
1,5 kg alma reszelve, majd fahéjjal és szerecsendióval édesítővel párolva
Elkészítés:
A tészta alapanyagait egy tálban jó alaposan kidolgozzuk, majd három részre szedjük és kinyújtjuk.
Egyenként megsütjük 180 fokon kb 10-15 perc alatt.
A krémhez a rizstejet, édesítőt, rizslisztet, vanília aromát összekeverjük, sűrűre főzzük, majd belekeverjük a margarint és a rizstejszínt.
Ha megsültek és meghűltek a lapok, akkor egyet leteszünk, megkenjük az alma felével, majd a krém fele jön, majd egy másik lap, és most krém jön, majd alma, és egy másik lap. Majd ezt hagyjuk 6-7 órát, hogy jól összeálljon. Tálaláskor porédesítővel megszórjuk.