Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Csokis csiga Mester lisztből (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

25 dkg Mester kelt tészta liszt

1 ek édesítő (1:4)

5 dkg Orgran gluténpótló

3,5 dkg margarin

10 gr Orgran tojáspótló

2 dl langyos rizstej

+ Olvasztott mentes csokis-kakaópor-édesítő-rizstejszín elegye – sűrű krémnek

+ rizsliszt

+ rizstejszínes olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojáspótlót és a margarint, eldolgozzuk benne, majd a rizstejjel jó alaposan összedolgozzuk. Majd egy órát meleg helyen kelesztjük.

Majd rizslisztes lapon átgyúrjuk, kinyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, felvagdossuk és sütőpapíros tepsire tesszük. Lekenjük rizstejszínnel elkevert olajjal, majd 180 fokon kb 20-25 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version