Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Meggyes rétes (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók ( 2 db nagy rúdhoz!)

30 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

15 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

10 dkg Naturbit eritrit (ITT)

3,5 dkg Naturbit útifűmaghéj őrlemény (ITT)

2 dkg Útifűmaghéj

5 dkg Mimen tápiókakeményítő (ITT)

3 ek édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

6 dl víz

1 ek citromlé

+ 4 cs fagyasztott meggy (kb 1,80 ) + édesítő + útifűmaghéj

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, jó alaposan kidolgozzuk.

Majd két részre osztjuk (de lehet 4 kisebbet is készíteni). Asztalterítőt barna rizslisztel megszórunk, átforgatjuk rajta  a tésztát, majd jó vékonyra kinyújtjuk.

A meggyet , amit előzőleg kiolvasztottunk édesítjük, és annyi útifűmaghéjat teszünk hozzá, hogy a ndvességet felszívja. Majd megtöltjük a tésztát és a terítő segítségével feltekerjük.

Sütőpapíros tepsire tesszük és vékonyan olajozzuk. 180 fokon kb 20 – 30 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version