Hozzávalók:
15 dkg Naturbit barna rizsliszt
5 dkg Naturbit köles liszt
5 g sütőpor
10 dkg eritrit
2 ek citromlé
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 dkg útifűmaghéj
4 dkg tápióka keményítő
3 dl víz
Töltelék:
8-10 dkg köles
édesítő
citromlé
2 ek rizstejszín
1-2 ek vanília aroma
+ 20 dkg erdei gyümölcs – fagyasztott + útifűmaghéj őrlemény
+ olaj
+ barna rizsliszt
Elkészítés:
A köles megfőzzük 3 – 4 szeres vízben (szinte szétfőjjön), majd kikeverjük a többi alapanyaggal.
A tészta alapanyagait egy tálban jó alaposan kidolgozzuk, majd barna rizslisztes lapon kinyújtjuk, majd beletesszük a pite formába . Majd körülvágjuk, lenyomkodjuk. A megfőtt , kihűlt köles túrót beletesszük, elegyengetjük. Majd az előzőleg kiolvasztott erdei gyümölcsöt kikeverjük az útifűmaghéjjal, hogy a nedvességet felvegye, majd a kölesre tesszük. A maradék tésztából díszeket csinlunk a tetejére, majd vékonyan leolajozzuk. 180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.