Hozzávalók:
Piskóta:
15 dkg Naturbit barna rizsliszt
10 dkg Naturbit köles liszt
3,5 dkg tápióka liszt
4 ek édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
1 dkg útifűmaghéj
0,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 ek olaj
2 ek kakaópor
2,75 dl víz
1,5 ek citromlé
Krém:
3 ek kakaópor
ízlés szerint édesítő
6 – 8 dkg Naturbit barna rizsliszt
10-15 dkg mentes csoki
4 dl rizstej
3 dl rizstejszín
+kb 15 dkg mentes csoki a bevonáshoz
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, és jól kikeverjük, majd egy 18 cm-es tortaformába tesszük, és kb 25-30 perc alatt megsütjük.
A krémhez a rizstejben elkeverjük az édesítőt és a kakaóport, barna rizslisztet, majd sűrűre főzzük, majd hozzáadjuk a csokit és a rizstejszínt, és hagyjuk, hogy egyenletes állaga legyen.
Majd ha megsült a piskóta és kihűlt, akkor 3 lapra vágjuk. Megtöltjük a krémmel. (a formába téve, csatos formát érdemes használni). Majd a tetejét csokival borítju. Egy éjjelre a hütőbe tesszük, majd másnap az egészet beborítjuk csokival, és a maradék krémmel díszítjük.