Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Kalács (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

20 dkg Naturbit Barna rizsliszt

10 dkg Naturbit köles liszt

3 dkg Tápióka keményítő

2,5 dkg Útifűmaghéj

1 dkg Útifűmaghéj őrlemény

1,5 ek édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

2 ek citromlé

4 dl víz

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a sodráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat jó alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Jó alaposan kidolgozzuk, majd kb 5 percet pihentetjük. Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és három részre szedjük. Kisodorjuk, majd összefonjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, vékonyan olajjal lekenjük és kb 50 perc alatt 180 fokon megsütjük.

Exit mobile version