Hozzávalók:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt
8 dkg Natubit köles liszt
1 dkg útifűmaghéj őrlemény
2 dkg útifűmaghéj
8 dkg tápióka keményítő
1 cs sütőpor
2 ek édesítő (1:4)
3,2 dl víz
1 ek citromlé
Töltelék:
20-25 dkg darált mák
ízlés szerint édesítő
rizstejszín
15 dkg meggy
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól eldolgozzuk. Majd két részre vesszük a tésztát, kinyújtjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük. Majd a mákot, meggyet, édesítőt kikeverjük annyi rizstejszínnel, hogy sűrű krémes legyen. Rátesszük a tésztára, majd kinyújtjuk a másik adag tésztát is, majd befedjük vele a mákos réteget. Lekejük vékonyan olajjal, majd megszúrkáljuk. 180 fokos sütőben kb 30-40 perc alatt megsütjük.