Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Medvehagymás kenyér (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

25 dkg Naturbit barna rizsliszt

15 dkg Naturbit köles liszt

5 dkg tápióka keményítő

3 g bambuszrost

15 g útifűmaghéj őrlemény

20 g útifűmaghéj

medvehagyma

1 cs sütőpor

5,5 dl víz

2 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

+ lenmag a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd alaposan összedolgozzuk. Szilikon kenyérformába tesszük / vagy sütőpapírral bélelt kenyérformába. Tetejét olajjal lekenjük, megszórjuk lenmaggal, majd 180 fokos sütőben kb 60-65 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version