Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

„Sajtos” zsemlék (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

45 dkg Metser család házi kenyérliszt

1 cs porélesztő

2 ek burgonyapehely

2 ek köles pehely

1-2 kk só

kb 4,8 dl víz

2 ek olaj

+ olaj

+ reszelt növényi sajt

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, majd alaposan kidoölgozzuk, végül beledolgozzuk az olajat.

6 db zsemlét formázunk belőle, majd sütőpapíros tepsire tesszük. Olajjal lekenjük, reszelt növéyni sajttal megszórjuk és kb 35-40 perc alatt megsütjük. (Igen!!! nem kelesztettem ;) . ennek oka, hogy elnéztem az időt , így ez elmaradt, de tökéletes , nagyon nagyon finom zsemlék születtek!)

Exit mobile version