Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Szezámmagos zsemlék (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

2 dkg útifűmaghéj

2 dkg útifűmaghéj őrlemény

5 dkg Mimen tápióka keményítő

1 cs sütőpor

2 kk só

4 dl víz

+ olaj

+ szezámmag

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd elkeverjük.

Majd hozzáadjuk a vizet és alaposan összedolgozzuk.

Majd 4 részre vesszük, és zsemléket formázunk belőle.

Sütőpapíros tepsire tesszük.

Tetejét olajjal vékonyan lekenjük és megszórjuk szezámmaggal.

180 fokos sütőben kb 40 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version