Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Vegán tepertős pogácsa (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

15 dkg Naturbit szezámmag

20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

15 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

2,5 dkg útifűmaghéj

2 dkg útifűmaghéj őrlemény

5 dkg tápióka keményítő

1 cs sütőpor

6 dl víz

2 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

+ növényi sajt a szóráshoz

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A szezámmagot megpirítjuk, majd ledaráljuk, majd az összes többi

alapanyaggal alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Majd jól kidolgozzuk. Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, kinyújtjuk és hajtogatjuk. majd ezt ismételjük 5 – ször. Majd az utolsó hajtás után nyújtjuk, kb 2 ujjnyi vastagra, majd szaggatjuk. Sütőpapíros tepsire tesszük, majd lekenjük olajjal, megszórjuk növényi sajttal. 180 fokon kb 30 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version