Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Csicseris zsemle, bagett, kifli (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

30 dkg Naturbit Barna rizsliszt (ITT)

15 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

2,5 dkg Naturbit Csicseriborsó liszt

1 cs sütőpor

2 kk só

7 dkg Tápióka liszt

1 dkg xantán

2 dkg útifűmaghéj őrlemény

4,5 dkg útifűmaghéj

0,5 dkg Bambuszrost liszt

7 dl víz

20 g citromlé

+ olaj

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jó alaposa összedolgozzuk, majd 7 részre osztjuk. Bagettet, zsemlét , kiflit formázunk belőle. Olajjal vékonyan lekenjük. Be is vagdoshatjuk. Majd 180 fokon kb 45-55 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version