Hozzávalók:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Tápióka keményítő
5 dkg Naturbit hajdina liszt (ITT)
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
2 dkg utifűmaghéj
2 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 cs sütőpor
12 g só (ennyi elég, mivel a tetejére dekor só kerül!)
5,5 dl víz
2,5 ek citromlé / almaecet
+ olaj a kenéshez
+ dekor só a szóráshoz
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Jól összedolgozzuk, kb 5-10 percet pihentetjük.
Majd lisztes lapon (én köles lisztet szórtam alá), kör alakba kinyújtjuk, majd 8 részre végjuk. Szélesebb részüknél fogva feltekerjük, kiflit formázunk belőle, majd sütőpapíros tepsire tesszük. Olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk dekor sóval.
180 fokos sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.