Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Sós kiflik (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

10 dkg Tápióka keményítő

5 dkg Naturbit hajdina liszt (ITT)

10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

2 dkg utifűmaghéj

2 dkg útifűmaghéj őrlemény

1 cs sütőpor

12 g só (ennyi elég, mivel a tetejére dekor só kerül!)

5,5 dl víz

2,5 ek citromlé / almaecet

+ olaj a kenéshez

+ dekor só a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet. Jól összedolgozzuk, kb 5-10 percet pihentetjük.

Majd lisztes lapon (én köles lisztet szórtam alá), kör alakba kinyújtjuk, majd 8 részre végjuk. Szélesebb részüknél fogva feltekerjük, kiflit formázunk belőle, majd sütőpapíros tepsire tesszük. Olajjal vékonyan lekenjük, majd megszórjuk dekor sóval.

180 fokos sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version