Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Aranygaluska (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

25 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

10 dkg Tápióka keményítő

10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

2 dkg utifűmaghéj

2 dkg útifűmaghéj őrlemény

1 cs sütőpor

2 ek édesítő (1:4)

5,5 dl víz

2,5 ek citromlé / almaecet

+ olaj a kenéshez

+ kb 25 dkg darált édesített dió

Sodó:

5 dl kókusztej

1,5 dl Schlagcreme natúr növényi tejszín

Ízlés szerint édesítő

Naturbit köles liszt (ITT) a nyújtáshoz

+ kókuszolaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz akapanyagokat alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és citromlevet, majd jó alaposan összedolgozzuk. Enyhén köles lisztes lapon kinyújtjuk kb 1 ujjnyi vastagra, majd szaggatjuk pogácsa szaggatóval.

Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, aljára szórunka  dióbol, majd egy sorba teszünk a tészta korongokból, majd vékonyan olajozzuk, majd megszórjuk dióval, majd ismételjük, amíg el nem fogy. 180 fokos sütőben kb 35-40 perc alatt megsütjük.

A sodóhoz a pudingot, édesítőt és kókusztejet kikeverjük, majd sűrűre főzzük, végül belekeverjük a tejszínt (nem kell felverni!).

Majd tálaljuk :)

Exit mobile version