Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Lenmaglisztes Mester zsemle (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

35 dkg Mester család házi kenyérliszt

2 dkg tápióka keményítő

3 gr útifűmaghéj

1,5 dkg lenmagliszt

2 kk só

4 gr porélesztő

kb 3,6 – 3,7 dl víz

2 ek olaj

+ olaj a kenéshez

+ lenmag a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és alaposan kidolgozzuk, majd hozzáadjuk az olajat és avval is összedolgozzuk. 6 részre osztjuk. Majd nedves kézzel zsemléket formázunk, majd sütőpapíros tepsire tesszük. Olajjal lekenjük és megszórjuk lenmaggal. 50 fokon kb 45 percig kelesztjük, majd 180 fokon megsütjük kb 30 perc alatt.

Exit mobile version