Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Vaníliás – szőlős süti (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

10 dkg Mester család házi kenyérliszt

20 dkg Mester család süteményliszt

10 gr Orgran tojáspótló (ITT) + 10 ek víz kikeverve

2 ek édesítő (1:4) (ITT)

12,5 dkg margarin

kb. 0,8 – 0,85 dl rizstejszín

+ 1 cs vaníliás pudingpor 3 dl rizstejjel és ízlés szerint édesítővel megfőzve

+ rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A tészta alapanyagait egy tálban jó alaposan összedolgozzuk. Majd rizslisztes lapon kinyújtjuk. Nagyobb pogácsa szaggatóval és lukas linzer szaggatóval szaggatunk, úgy hogy párba legyenek. Majd sütőpapíros lapra tesszük, 180 fokon kb 10-12 perc alatt megsütjük.

Ha meghűlt, akkor vanília pudinggal összeragasztunk egy teli és egy lukas linzert és a közepébe szőlőt teszünk.

Exit mobile version