Hozzávalók:
12,5 dkg Naturbit Barna rizsliszt (ITT) vagy Naturbit hajdina liszt (ITT)
10 dkg Tápióka keményítő (ITT)
5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
1 cs sütőpor
1,5 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
3 dkg édesítő (1:4)
(3 dl víz
2 ek citromlé
Kenéshez:
kb 0,5 dl víz
Töltelék:
1,2 kg alma
ízlés szerint édesítő és fahéj
1-2 ek útifűmaghéj vagy almarost
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, és összedolgozzuk. Hagyjuk kb 5 percet pihenni, majd két részre vesszük. Az egyik részét kinyújtjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.
Az almákat lereszeljük, ízesítjük és hozzáadjuk az útifűmaghéjat, elkeverjük.
A tésztára tesszük a tölteléket.
A másik tésztát kinyújtjuk, majd felcsíkozzuk, és a csíkokat az almára rakosgatjuk.
Végül a tojáspótlót a vízzel kikeverjük és lekenjük vele a tésztát.
180 fokos sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük.