Hozzávalók:
10 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
10 dkg Mimen tápióka keményítő (ITT)
4 ek édesítő
1 cs sütőpor
1,5 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg Naturbit útifűmaghéj őtlemény (ITT)
3 dkg Holland kakaópor
3 dl víz
2 ek citromlé
Krém:
3 cs vaníliás pudingpor
ízlés szerint édesítő
5 dl rizstej
5 dl Schlagcreme natúr habtejszín
Tetejére
3,5 dl Schlagcreme natúr habtejszín
ízlés szerint édesítő
+ holland kakaópor a szóráshoz
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, összekeverjük. Majd sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük, eloszlatjuk. 180 fokos sütőben kb 25-30 perc alatt megsütjük. (tűpróba)
A krémhez a pudingot kikeverjük az édesítővel és a rizstejjel, majd sűrűre főzzük, majd belekeverjük a tejszínt.
A megsült és kihűlt piskótára kenjük, majd felverjük a habot, édesítjük, és rákenjük azt is, majd megszórjuk kakaóporral.
Pár órát hagyjuk, hogy jól lehűljön (legjobb egy éjjlre a hütőbe tenni!)