Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

„Sajtos” croissant (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

5 dg Naturbit Köles liszt (ITT)

5 dkg Naturbit hajdina liszt (ITT)

10 dkg Tápióka keményítő

1 cs sütőpor

2 ek citromlé

4 dl víz

2 dkg gluténmentes sörélesztőpehely

1,5 ek útifűmaghéj

1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

+ 20 dkg reszelt növényi sajt

+ olvasztott matgarin a kenéshez

+ olaj a kenéshez

+ reszelt növényi sajt a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt növényi sajtot, összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jól összedolgozzuk.  Majd barna rizslisztes lapon átgyúrjuk, és kinyújtjuk, összehajtjuk és ismét kinyújtjuk, majd ezt még kétszer ismételjük. Majd kör alakra kinyújtjuk, vékonyan margarinal lekenjük, majd megszórjuk a növényi sajttal. Nyolc cikkre vágjuk, majd a vastagabb széléről feltekerjük. Sütőpapírral bélelet tepsibe tesszük, tetejét vékonyan olajozzuk, majd megszórjuk reszelt sajttal.

180 fokos sütőben kb 30-35 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version