Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

„Sajtos” zsemlék (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

45 dg Mester család házi kenyérliszt

5 dkg burgonya pehely (ITT)

10 dkg reszelt növényi sajt

5 dkg növényi joghurt

1 cs porélesztő

2 ek olaj

kb. 4,5 dl víz

+ olaj a kenéshez

+ reszelt növényi sajt a szóráshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat és alaposan összedolgozzuk. Majd az olajat is belegyúrjuk. Majd sütőpapíros tepsire zsemléket (6 db ) formázunk, lekenjük olajjal, megszórjuk növényi sajttal. 50 fokos sütőben 45 percig kelesztjük, majd 180 fokon kb 30-40 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version