Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Eszterházy torta – vegán (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók (18 cm-es torta)

Piskóta:

30 dkg darált dió

5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

12 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

10,5 dkg tápióka keményítő

1 dkg útifűmaghéj

1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

3 ek édesítő (1:4)

1 cs sütőpor

kb 3,6 dl víz

2 ek citromlé

Krém:

2 cs vaníliás pudingpor (Haas)

15 dkg darált dió

7,5 dkg Naturbit barna rizsliszt

1 dl rizstejszín

7 dl rizstej

2 ek rumaroma

ízlés szerint édesítő

Tetejére:

1 tábla paleo fehér csokoládé (80 gr) – olvasztva 0,5 dl rizstejszínnel (ITT)

10 gr paleo csokoládé – olvasztva kb 5 ek rizstejjel

+ darált dió díszítésnek

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat alaposan összekeverjöük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jól kikeverjük. Sütőpapírra 2 18 cm tortaformát rajzolunk (rátesszük a formát és körbe rajzoljuk.). Majd a tésztából a rajzolt formába teszünk, elegyengetjük. Majd Megsütjük, így csinálunk, amíg hat lapunk nem lesz.

A krémhez az alapanyagokat kikeverjük, majd sűrűre főzzük.

Ha kész vannak a lapok is és meghűltek, akkor megkenünk egy lapot, majd jön rá egy piskóta, egész addig amíg el em fogy. (én két 18 as tortaformát összeragasztottam, és úgy pakoltam bele. ). 5-6 órát hűtőbe tesszük.

Majd a fehér csokit és a barna csokit is felolvasztjuk. A fehéret a tetejére kenjük, majd a barnát és beletettem egy gyermek gyógyszer adagolóba, és úgy díszítettem. Köröket tettem rá, majd villával összehúztam.

A szélét a tortának egy kis maradék krémmel bekentem és darált diót tettem rá.

Exit mobile version