Hozzávalók:
20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
10 dkg Tápióka keményítő (ITT)
1,5 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
1 cs sütőpor
3 dkg édesítő (1:4)
4 dl víz
2 ek citromlé
Töltelék:
Mákos:
10 dkg Darált mák – 15 dkg szilvalekvár – édesítő (ha szükséges)
Diós:
2 db alma reszelve – fahéj – édesítő – kb 10-15 dkg dió darálva
+ köles liszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jól összedolgozzuk, hagyjuk kb 5-10 percet állni.
Majd köles lisztes lapon átdolgozzu, és két részre szedjük.
Téglalap formába kinyújtjuk, majd megtöltjük a mákos töltelékkel, majd a másik tésztát is kinyújtjuk, azt pedig megtöltjük az almás – diós töltelékkel.
A tészta két hosszanti szélét ráhajtjuk (hogy a töltelék ne jöjjön ki ), majd a másik oldalról feltekerjük.
A bejgli rudakat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszü, olajjal vékonyan lekenjük, majd pedig megszúrlákjuk.
180 fokra előmelegített sütőben kb 30 – 35 perc alatt megsütjük.
Hagyjuk, míg teljesen kihűl, majd fogyasztható.