Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Bejgli 2018 – vegán (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

10 dkg Tápióka keményítő (ITT)

1,5 dkg útifűmaghéj

1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

1 cs sütőpor

3 dkg édesítő (1:4)

4 dl víz

2 ek citromlé

Töltelék:

Mákos:

10 dkg Darált mák – 15 dkg szilvalekvár – édesítő (ha szükséges)

Diós:

2 db alma reszelve – fahéj – édesítő – kb 10-15 dkg dió darálva

+ köles liszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A tésztához a száraz alapanyagokat egy tálban alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jól összedolgozzuk, hagyjuk kb 5-10 percet állni.

Majd köles lisztes lapon átdolgozzu, és két részre szedjük.

Téglalap formába kinyújtjuk, majd megtöltjük a mákos töltelékkel, majd a másik tésztát is kinyújtjuk, azt pedig megtöltjük az almás – diós töltelékkel.

A tészta két hosszanti szélét ráhajtjuk (hogy a töltelék ne jöjjön ki ), majd a másik oldalról feltekerjük.

A bejgli rudakat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszü, olajjal vékonyan lekenjük, majd pedig megszúrlákjuk.

180 fokra előmelegített sütőben kb 30 – 35 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk, míg teljesen kihűl, majd fogyasztható.

Exit mobile version