Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Hamis füstös tepertős pogácsa (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

5 dkg pirított darált szezámmag

5 dkg pirított darált lenmag

5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

10 dkg Natutbit barna rizsliszt (ITT)

10 dkg Naturbit tápióka keményítő (ITT)

2 dkg útifűmaghéj őrlemény

1 dkg útifűmaghéj

2 kk só

1 cs sütőpor

kb 4 dl víz

2 ek citromlé

+ olaj a kenéshez

+ magok a szóráshoz

+ köles liszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagoat egy tálban jó alaposan elkeverjük , majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól kidolgozzuk.

Majd köles lisztes lapon átgyúrjuk, majd kinyújtjuk és hajtogatjuk, és ezt ismételjük 4 – szer. Majd b 2 ujjnyira kinyújtjuk és szaggatjuk. Sütőpapíros tespire tesszük, olajjal vékonyan lekenjük, majd magokkal megszórjuk. 180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version