Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Boszorkánymáglya süti – vegán módra (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

Piskóta:

20 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

7,5 dkg tápióka keményítő

1 cs sütőpor

3 dkg édesítő

3 dl víz

2 ek citromlé

1,5 dkg útifűmaghéj

1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

Krém:

25 dkg natúr gluténmentes gesztenyemassza

ízlés szerint édesítő

rumaroma

2 dl Schlagcreme natúr tejszín

Tetejére

6 dl Schlegcreme natúr tejszín – ízlés szerint édesítjük

+ 20 dkg paleo csokoládé olvasztva – 1 dl rizstejjel

Elkészítés:

A piskótához a száraz alapanyagokat egy tálban elekverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jól kikeverjük, majd sütőpapíros tespibe tesszük. 180 fokon kb 25-30 perc alatt megsütjük.

Majd kettévágjuk és felcsíkozzuk, ha meghűlt.

Egy tálba tesszük az olvasztott csikit, majd a piskóta csíkokat belemártjuk, majd egy tepsibe tesszük a csíkokat, két sorba egymásra. Majd rátesszük a gesztenyés krémet, eloszlatjuk rajta(a gesztenyét kikeverjük az édesítővel, rumaromával és a tejszínnel). Majd az előzőleg felvert édesített habot rákenjük a tetejére. Meglocsolhatjuk még egy kis csokival, majd egy éjjelre a hütőbe tesszük.

Exit mobile version