Hozzávalók:
10 dkg Naturbit hajdina liszt (ITT)
10 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
5 dkg Natrubit köles liszt (ITT)
10 dkg Mimen tápióka keményítő (ITT)
1,5 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
3 dkg édesítő (1:4)
1 cs sütőpor
2 ek citromlé
kb 3,5 dl víz
Töltelék:
1.
25 dkg szilvalekvár + 15 dkg darált mák + ízlés szerint édesítő
2.
4 db nagyobb alma reszelve , édesítve, + fahéj
3.
20 dkg édesített darált dió + rizstejszín keveréke
4.
Szilvalekvár ( kb 15 dkg)
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ rizstejszínes olaj a kenéshez
Elkészítés:
A lapokhoz a száraz alapanyagokat kikeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat, majd alaposan összedolgozzuk. ( 5-10 percet hagyjuk állni)
Majd rizslisztes lapon 5 részre osztjuk és kinyújtjuk a lapokat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük az elsőt, rá a mákos keverék, majd egy lap, erre jön a szilvalekvár, majd megint egy ap, erre jön a diós keverék, majd megint egy lap és az almás töltelék (amit kinyomkodtunk! – mivel álltában levet ereszt), majd az utolsó lap.
Tetejét rizstejszínes olajjal lekenjük, majd 180 fokon kb 3-0-35 perc -alatt megsütjük.