Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Mézes puszedli (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

10 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

5 dkg Naturit köles liszt (ITT)

10 dkg tápióka kemépnyítő

7,5 dkg kókuszolaj – folyékonyan

2 dl rizstejszín

4 ek édesítő (1:4)

15 gr Natrubit mézes fűszerkeverék

1 cs sütőpor

10 gr útifűmaghéj

2 ek citromlé

Tetejére:

Porédesítő vízzel kikeverve

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban elkeverjük, majd hozzáadjuk a nedves alapanyagokat , amiket előzőleg összekevertünk. Majd jól összegyúrjuk. Hagyjuk kb 20 percet pihenni. Majd sütőpapíros tepsire golyókat formázunk, tetejét picit lenyomjuk a tenyerünkkel. Majd 180 fokos sütőben kb 12-14 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Majd a tetejére a vízzel kikevert édesítőből csíkokat húzunk.

Exit mobile version