Hozzávalók:
50 dkg köles túró
1 ek só
15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
2 ek gluténmentes sörélesztőpehely
10 dkg Koko natúr kókuszjoghurt
1,5 dkg útifűmaghéj
1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
5 dkg Naturbit hajdina liszt (ITT)
1 cs sütőpor
10 dkg tápióka keményítő
kb 2,5 dl víz
2 ek citromlé
+ reszelt növényi sajt
+ Naturbit barna rizsliszt a nyújtáshoz
+ olaj a kenéshez
Elkészítés:
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd a köles túrót beledolgozzuk. Majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jó alaposan összedolgozzuk. Majd barna rizslisztes lapon kinyújtjuk, hajtgatjuk. Ezt ismételjük 4 szer (így szép leveles szerű lesz). Majd kb két ujjnyira kinyújtjuk, szaggatjuk, sütőpapíros tepsire tesszük. Tetejét olajjal lekenjük, majd megszórjuk a növényi sajttal. 180 fokon kb 20-30 perc alatt megsütjük.