Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Hamis túrós pogácsa (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

50 dkg köles túró

1 ek só

15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

2 ek gluténmentes sörélesztőpehely

10 dkg Koko natúr kókuszjoghurt

1,5 dkg útifűmaghéj

1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

5 dkg Naturbit hajdina liszt (ITT)

1 cs sütőpor

10 dkg tápióka keményítő

kb 2,5 dl víz

2 ek citromlé

+ reszelt növényi sajt

+ Naturbit barna rizsliszt a nyújtáshoz

+ olaj a kenéshez

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd a köles túrót beledolgozzuk. Majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jó alaposan összedolgozzuk. Majd barna rizslisztes lapon kinyújtjuk, hajtgatjuk. Ezt ismételjük 4 szer (így szép leveles szerű lesz). Majd kb két ujjnyira kinyújtjuk, szaggatjuk, sütőpapíros tepsire tesszük. Tetejét olajjal lekenjük, majd megszórjuk a növényi sajttal. 180 fokon kb 20-30 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version