Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Mézes – krémes vegán (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

30 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

15 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

15 dkg Natrubit tápióka keményítő

30 g útifűmaghéj őrlemény

15 g útifűmaghéj

2 kk mézes fűszerkeverék Naturbit (ITT)

1 cs sütőpor

6 dl víz

3 ek citromlé

5 dkg édesítő (1:4)

Krém:

1,5 l rizstej

4 cs vaníliás pudingpor

15 dkg Naturbit rizsdara

2,5 dl rizstejszín

ízlés szerint édesítő (én kb 7-8 dkg ot tettem bele)

+ tetejére olvasztott mentes csokoládé

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz alapanyagokat egy tálban kikeverjük a lapokhoz, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, jó alaposan összedolgozzuk. Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk és négy részre osztjuk.

Mind a négy részt téglalap alakba kinyújtjuk (én nagyobb tepsit használtam), majd egyenként megsütjük.

A krémhez a hozzávalókat kikeverjük – kivétel a rizstejszín – majd sűrűre főzzük, végül belekeverjük a rizstejszínt.

Majd ha kisültek a lapon, és meghült a krém, akkor rétegezzük, a tetejét pedig csokival bevonjuk.

Egy éjjelt hagyjuk, hogy összeálljon.

Exit mobile version