Hozzávalók:
Piskóta:
15 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
3,5 dkg tápióka keményítő
4 ek édesítő (1:4 )
1 cs sütőpor
1 dkg útifűmaghéj
0,5 dkg útifűmaghéj őrlemény
3 ek holland kakaópor
2,8 dl víz
2 ek citromlé
Krém:
30 dkg erdei gyümölcs (fagyasztott – ezt engedjük ki)
4 dl rizstej
1 db Schlagfix Mascarpone (növényi)
2 cs vaníliás pudingpor
3-4 ek barna rizsliszt
4-5 ek édesítő (1:4) – kóstoljuk meg, hogy elég édes e
Tetejére:
mentes csokoládé reszelve, plusz díszítés
Elkészítés:
A piskótához a száraz alapanyagokat alaposan kikeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és citromlevet, majd jól elkeverjük.
18 cm – es torta formába tesszük, majd kb 25-30 perc alatt megsütjük.
Ha kihűlt, akkor kettévágjuk.
A krémhez az erdei gyümölcsöt pépesítjük. A pudingot és rizslisztet kikeverjük a rizstejjel és édesítővel, majd megfőzzük. Hozzákeverjük a mascarponét és a gyümölcsöt.
Majd a tortát megtöltjük. Egy éjjelt hagyjuk állni, majd másnap díszítjük (én egy kis krémet hgytam a bevonásra is.