Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Babka (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

17,5 dkg Naturbit barna rzsliszt (ITT)

12,5 dkg Naturbit tápióka keményítő (ITT)

10 dkg Natrubit köles liszt (ITT)

3 ek édesítő

30 g útifűmaghéj

1 cs sütőpor

4 dl víz

3 ek citromlé

Töltelék:

10 dkg olvasztott mentes csokoládé

10-12 dkg Naturbit kakaópor

ízlés szerint édesítő

rizstejszín

+ olaj a kenéshez

+ barna rizsliszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

A száraz anyagaokat egy tálban jó alaposan elkeverjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd jól összedolgozzuk. Kb . 5-10 percet hagyjuk állni.

Majd barna rizslisztes lapon átdolgozzuk, átgyúrjuk, majd kinyújtjuk.

A kakaóport, olvasztott csokit, édesítőt egy tálba tesszük és annyi rizstejszínt adunk hozzá, hogy sűrűbb kenhető krém legyen.

Majd a tésztát megkenjük vele.

Majd feltekerjük. Középen hosszába kettévágjuk, majd egymsába fonjuk úgy, hogy a kakaós része legyen felül.

Majd sütőpapírral kibélelet kenyérformába tesszük.

Tetejét olajjal vékonyan lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 40-50 perc alatt megsütjük.

Exit mobile version