Hozzávalók:
18 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)
12 dkg tápióka keményítő
10 dkg Naturbit köles liszt (ITT)
3 dkg útifűmaghéj
1,5 kk só
1 cs sütőpor
4 dl víz
3 ek citromlé
Töltelék:
15 dkg margarin
ízlés szerint zöldfűszerek
Tetejére :
dekor só
+ olaj a kenéshez
+ barna rizsliszt a nyújtáshoz
Elkészítés:
A száraz aapanyagokat egy tálban elkevrjük, majd hozzáadjuk a vizet és a citromlevet, majd összedolgozzuk. 5-10 percet pihentetjük.
Majd barna rizslisztes lapon téglalap alakban kinyújtjuk.
A margarint kikeverjük a fűszerekekkel, majd megkenjük a tésztát.
Majd háromszög alakba felvagdossuk és a vastagabb szélétől feltekerjük. Kiflit formázunk és sütőpapíros tepsire tesszük.
Olajjal vékonyan lekenjük, majd dekor sóval megszórjuk.
180 fokon kb 30-35 perc alatt megsütjük.