Site icon Mona Konyhája – Élet az ételallergiával

Somlói revolúció – vegán (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes)

Hozzávalók:

Tészta:

20 dkg darált dió

5 ek édesítő

5 dkg Naturbit barna rizsliszt (ITT)

2,5 dkg Naturbit köles liszt (ITT)

2,5 dkg tápióka keményítő

1,5 dkg útifűmaghéj őrlemény

1 cs sütőpor

kb 2 dl víz

Csokis réteg:

3 dl Schlagfix natúr növényi tejszín

10 dkg olvasztott vegán csokoládé

8 g útifűmaghéj őrlemény

+ édesítő – ha szükséges

Narancsos réteg:

15 dkg narancs lekvár

Fehér  csokis réteg:

3 dl Schlagfix natúr növényi tejszín

10 dkg olvasztott vegán fehér csokoládé (ITT)

8 g útifűmaghéj őrlemény

+ édesítő , ha szükséges

+ a tetejére olvasztott vegán csokoládé

Elkészítés:

A piskótához a diót az édesítővel együtt megpirítjuk (én a diót durvára daráltam).

Majd ezután a piskóta többi száraz alapanyagával együtt jól kikevertem, majd hozzáadtam a vizet. Majd ezt a masszát egy 20 centis torta formába tettem. 180 fokon kb 30 perc alatt megsütöttem.

A csokoládét felolvasztjuk, majd a tejszínt felverjük és a csokit és útifűmaghéjjat is belekeverjük, majd a meghűlt piskótára tesszük. Majd jön a narancslekvár. Majd a következő adag tejszínt is felverjük, a fehér csokit felolvasztjuk és belekeverjük a felvert habba az útifűmaghéj őrleménnyel együtt. Majd a narancs rétegre kenjük. Végül olvasztott csokival borítjuk, 4-5 órát hütőbe tesszük.

Exit mobile version